En dus halen we het eruit!
Revolt 2 – Stout met Cacaonibs – 7,5%
Het verschil met de vorige Revolt zit hem in het feit dat we cacao nibs hebben gebruikt. Meestal gebruiken we die tijdens de lagering, achteraan in het brouwproces, maar bij deze batch hebben we ze gebruikt tijdens het maischen, helemaal vooraan in het proces. Met een zachte subtiele chocoladezweem als gevolg. Verder blijft dit een ferme dikke uitgesproken stout.
Barel Aged Holiness
We barrelen lekker door met de volgende twee schatjes! Of eigenlijk 1 schatje gerijpt op 2 typen vaten.
200 Watt BA – American Barley Wine – 12%
– 15 YO Appleton Rum
– Vino Naranja
Dit zijn bieren waar wij écht blij van worden. Hier stijgen wij van op, hiervoor gaan we door de modder naar huis, op slippers als het moet!
Werthers echte, die oldskool room/caramel snoepjes, Butter scotch, tutti frutti, dat soort dingen, die haal je er gewoon uit! Waarbij de Vino Naranja echt nog wel een tikje citrus erbij heeft gekregen en ietsje frisser smaakt, voor zover dat kan met een American Barley wine. En ja, de rum, nou, daar hebben ze in Jamaica echt hun best op gedaan. Alsof je rondloopt op de plantation met een tropisch zonnetje op je bol. De geur van ganja en reggae music die je vanuit de verte tegemoet komen, je hoeft niet in het vliegtuig te stappen, een opener, meer heb je niet nodig!